Passie

Dat ik geen passie voor regelmatig schrijven heb, is wel duidelijk. Zo schrijf je maanden niets en zo schiet er een onderwerp in je geheugen waar je toch even iets over moet vertellen.

Want natuurlijk hebben niet alleen geklust aan Casa Flotante! Tijd voor ontspanning was er zeker….. naar een typische Spaanse voorstelling gaan stond ook nog op het lijstje (de to-do lijst wordt steeds langer ;-))

In november 2017 belanden we met een stel vrienden voor het eerst bij een intiem flamenco spektakel in Vélez-Malaga. In een kleine setting waar je letterlijk met je neus bovenop het podium zit wordt je meegezogen in het fantastische entertainment. Ik wist niet precies wat ik kon verwachten maar dit was Passie met kapitaal P.

Wow ! je voelt gewoon het verdriet en de emoties al begrijp je helemaal niets van wat zij vertellen/zingen. En het publiek doet mee, antwoordt op het verhaal, roept Olé op gezette tijden en klapt de handen beurs.

Dit optreden was van een familie. Allemaal hadden zij een rol in het verhaal. Toen oma ook nog ging dansen, was het feest compleet.


Inmiddels hebben we al een aantal voorstellingen in dit kleine theater gezien. Telkens andere optredens en andere samenstellingen, maar telkens met dezelfde passie.

Check op www.flamencoabierto.com of er toevallig iets speelt wanneer je in de buurt bent.
Zeker de moeite waard om een avondje heen te gaan!