Rust

Gestrest betekent volgens Van Dale: prikkelbaar door stress. Stress betekent aanhoudende geestelijke druk; spanning.

Nou, zo erg was het allemaal niet, maar een weekje bijkomen van een nogal intensieve verhuizing en verbouwing kwam begin september toch als een zeer welkom geschenk. Maar ja, dan kom je in je andere “vakantiehuis” en dan heb je ook altijd wel iets te klussen. Hoezo rust?!?

En zoals altijd gaan dingen zoals ze gaan….. Je landt op Malaga, wandelt naar buiten en vraagt je af wie die warme föhn aangezet heeft ?!??
Pfff, het is 8 uur ‘s avonds en nog steeds heel erg warm! Daar waar we in mei een druilerige week hadden, zijn we nu in een hittegolf beland. Vier dagen lang boven de 40 graden. En dan is het een simpel gegeven: je doet helemaal niets omdat het gewoon niet te doen is met die warmte. Zelfs de wandelschoenen blijven onaangeroerd in de hoek staan. Dus verplicht rusten, met een dat ene moet-ik-nog-steeds-lezen boek onder de parasol, in de schaduw. En zelfs aan je tweede boek kom je toe! Af en toe een plons in het zwembad voor de afkoeling en je verder helemaal niks-nakkes-nada-nergens druk over maken.

img_2008                img_2012

Ook “spannend” om voor het eerst weer in Casa Flotante te zijn nadat er andere gasten in ons huis hun vakantie hebben gevierd. Hoe voelt dat? Hoe zouden ze het ervaren hebben? Hoe hebben ze het achtergelaten? Wel, alsof er niemand geweest is, alsof we zelf de laatste waren die in mei de deur achter ons dichtgetrokken hadden. Hulde voor ons beheerdersteam Malcolm & Caroline. Erg prettig!

Ik lees in het gastenboek : heerlijk rustig, prachtige omgeving, rust&ruimte, relaxen aan het zwembad, grillen in de buitenkeuken, heerlijk genieten van de vogels, de natuur, de sterren en de stilte. Ah, zó doen ze dat dus……, vakantie houden. Helemaal niet moeilijk!
Met een tevreden glimlach klap ik het gastenboek dicht en sluit m’n ogen….. tijd voor een siësta.